Taivasta hipoo hännänpää — Valitut runot 1990 - 2018

Korolainen, Tuula; Talvitie, Virpi
Nimeke: Taivasta hipoo hännänpää — Valitut runot 1990 - 2018
Tekijät: Korolainen, Tuula (Kirjoittaja)
Talvitie, Virpi (Kuvittaja)
Tuotetunnus: 9789522889447
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 20,00 € (18,18 € alv 0 %)

Kustantaja: Lasten Keskus
Painos: 2018
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 127
Tuoteryhmät: Lastenkirjat
Runot ja lorut
Kirjastoluokka: L82.2 Suomenkieliset runot
Ikäsuositus: 5
Elämä on täynnä yllätyksiä - ja niin ovat myös Tuula Korolaisen runot: maantiejyrä rakastuu, mummo ajelee krokotiilillä, poliisin pihaan putoaa enkeli ja hiiri auttaa tutkijaa loukkuprojektissa. Runoilija kuvaa tuttua arkea, mutta elollistaa elottoman, vinksauttaa tavallisen ylösalaisin tai taikoo tilanteelle odottamattoman lopun. Lukija saa oivalluksen, hyvät naurut tai silmänsä kyyneliin.

Tuula Korolaisen ensimmäiset lastenrunot ilmestyivät vuonna 1990 kokoelmassa Enkeli ja poliisi. Sen jälkeen Korolainen on vakiinnuttanut asemansa maamme pidetyimpien, luetuimpien ja arvostetuimpien lastenrunoilijoiden joukossa.
Runokokoelma Taivasta hipoo hännänpää sisältää lähes 150 valittua runoa vuosilta 1990 - 2018. Kokoelmissa julkaistujen lisäksi siinä on lehdissä, antologioissa sekä oppi- ja tietokirjoissa ilmestyneitä runoja. Mukana on myös ennen julkaisemattomia tekstejä ja aivan uusia runoja.

Taivasta hipoo hännänpää esittelee monitaitoisen runoilijan. Tuula Korolainen kirjoittaa hassuja pikkuvärssyjä, mutta kuvaa myös suuria tunteita ja luo uusia myyttisiä tarinoita. Hän hallitsee vapaamittaisen runon siinä kuin rytmillisen ja riimillisen ja puhuu sujuvasti monenlaisilla kertojanäänillä. Lapsia riemastuttavien tarinoiden ja sanaleikkien taustalla on myös piiloviisautta, filosofiaa ja kirjallisuusviitteitä, jotka tarjoavat lisämaustetta aikuisille.

Kirjan on kuvittanut palkittu kuvittaja, graafikko Virpi Talvitie. Talvitien vahvoja ja ilmaisuvoimaisia kuvituksia voi ihastella lukuisissa kirjoissa. Hän on kuvittanut mm. satuja, kuvakirjoja, tietokirjoja, romaaneja sekä useita runoteoksia. Talvitie on nimetty H. C. Andersen -kuvittajapalkinnon Suomen ehdokkaaksi vuosina 2006, 2008 ja 2012. Vuonna 2006 hän voitti Finlandia Junior -palkinnon yhdessä Timo Parvelan kanssa kirjalla Keinulauta. Vuonna 2016 Talvitie sai Pro Finlandia -mitalin.


Katso myös näitä tuotteta