Palovaarin turvatärpit

Waitinen, Matti; Nygård, Marjo
Nimeke: Palovaarin turvatärpit
Tekijät: Waitinen, Matti (Kirjoittaja)
Nygård, Marjo (Kuvittaja)
Tuotetunnus: 9789523542853
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 18,00 € (16,36 € alv 0 %)

Kustantaja: Lasten Keskus
Sarja: Palovaari
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 53
Tuoteryhmät: Lastenkirjat
Tietokirjat
Kirjastoluokka: L35.6 Palo- ja pelastustoimi
Ikäsuositus: 6
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: paloturvallisuus, liikenneturvallisuus, ensiapu, turvallisuuskasvatus
Sankoruiskuja, sinisiä kypäriä, hienoja univormuja ja tietenkin paloautoja. Kuulostaa komealta, joten Tauno ja Ansa päättävät ilmoittautua mukaan Vaaralan VPK:n nuorisotoimintaan. Palovaari ja palokoira Pentti pitävät ideaa mahtavan fiksuna.

Kirjassa opitaan monenlaisia tärkeitä turvallisuustaitoja aina ensisammutuksesta ja hätäilmoituksen tekemisestä ensiapuun. Sammutuspeite, hätänumero ja kylkiasento tulevat tutuiksi, ja kevätjäistäkin keskustellaan. Palovaari muistuttelee myös heijastinten, pyöräilykypärän ja pelastusliivien tärkeydestä.

Opittavaa on rutkasti, mutta ennen pitkää Taunosta ja Ansasta tulee varsinaisia turvallisuustaitojen mestareita. Palovaari ja Pentti eivät voisi olla ylpeämpiä!


Matti Waitinen (FT, KM, Master of Security) on Helsingin Pelastuskoulun rehtori. Hän on työskennellyt aiemmin myös peruskoulun opettajana ja rehtorina sekä aikuiskasvattajana. Waitinen nimettiin Vuoden palomieheksi vuonna 2011, ja hän on kirjoittanut lukuisia turvallisuusaiheisia teoksia. Vuodesta 2018 lähtien hän on toiminut myös Turun yliopiston erikoistutkijana.
Marjo Nygård on Seinäjoella asuva kuvittaja ja graafikko. Hän on kuvittanut lukuisia lastenkirjoja ja oppimateriaaleja, ja hän voitti Finlandia Junior -palkinnon vuonna 2005.


Katso myös näitä tuotteta