Mustan Kuun majakka

Niemelä, Reetta
Nimeke: Mustan Kuun majakka
Tekijät: Niemelä, Reetta (Kirjoittaja)
Kirkkopelto, Katri (Kuvataiteilija)
Tuotetunnus: 9789523547551
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 24.5.2023
Hinta: 20,70 € (18,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Lasten Keskus
Sarja: Musta kuu 2
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 359
Tuoteryhmät: Lastenkirjat
Sadut ja tarinat
Kirjastoluokka: L84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
Ikäsuositus: 7
Äänikirja, 2023
MP3
17,90 €

Kautta hormimörön korvavaikun! Sinimäessä tapahtuu jotain todella hämäräperäistä. Kaupungin kujilla partioi ”Pidämme Örkit Sinun Iloksesi Loitolla Öisin” -kerho eli P.Ö.S.I.L.Ö, joka vainoaa salaväkeä. Luihu Quumestari kehittelee juoniaan vanhalla peilitehtaalla, ja salaväkeä katoaa mystisesti.

Salamieli Saimi ja muut salakerholaiset yrittävät vimmatusti selvittää, mistä on kyse, mutta se on hankalaa, kun aikuiset hengittävät niskaan. Kaiken lisäksi Mustan Kuun majataloon tunkee läjäpäin kummituksia viettämään kekriä. Sitten tapahtuu se, mitä kerholaiset ovat kaikkein eniten pelänneet: yksi heistä katoaa! Kerholaiset ryhtyvät vaaralliseen operaatioon pelastaakseen ystävänsä ja ratkaistakseen salaväen kohtalon. Surun ja huolen keskellä maan uumenissa alkavat hehkua kuunhopeiset liekit, lohiskäärmeiden sydäntulet. Onko mahdollista, että kauan sitten romahtaneen majakan loistoon syttyy vielä kerran salaväen ikiaikainen merkkivalo?

Jännittävä ja hauska seikkailu jatkaa fantasiatrilogiaa, jossa Saimi ja hänen ystävänsä hiisiprinsessa Anskariina, kyklooppi Tuffe Kloppi, painajainen Hilja Hahmoton, yksisarvinen Silkki, koirankuonolainen Ulvos Hukkanen, maahinen Pikkukorva ja jeti Kallanen tempautuvat uskomattomaan tapahtumien vyyhteen salaväen pelastamiseksi. Sarjan ensimmäinen osa palkittiin Arvid Lydecken -palkinnolla.

Tunnetun tekijäkaksikon uutuudessa ajankohtaiset luonnonvaraisten eläinten ja ympäristön suojelun teemat nivoutuvat raikkaalla tavalla kansanperinteeseen ja mytologiaan. Salaperäinen Musta Kuu -sarja pitää vastustamattomasti otteessaan.

Reetta Niemelä on palkittu runoilija ja lastenkirjailija. Niemelä toimii aktiivisesti lastenkulttuurin saralla, ja on mm. toteuttanut sanataidepajoja ja esiintynyt päiväkodeissa ja kouluissa ympäri Suomen. Niemelän ehtymättömästä mielikuvituksesta ovat saaneet alkunsa myös rakastetut Vilske-aapisen sekä Kummaa-esiopetusmateriaalin tarinat ja Pikkiriin pulmatoimisto -sarja.

Katri Kirkkopelto on kuvataiteilija, kuvittaja ja kuvataideopettaja. Hän on kuvittanut lukuisia rakastettuja kuvakirjoja ja oppikirjoja. Kirkkopellon teokset Piki (2016) ja Molli ja maan ääri (2020) olivat Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokkaina.


Katso myös näitä tuotteta