Mitenniinmukakirja

Pyysalo, Marketta; Cruz, Carlos Da
Nimeke: Mitenniinmukakirja
Tekijät: Pyysalo, Marketta (Kirjoittaja)
Cruz, Carlos Da (Kuvittaja)
Tuotetunnus: 9789523542914
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 20,00 € (18,18 € alv 0 %)

Kustantaja: Lasten Keskus
Sarja: Ilmiösarja
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 31
Tuoteryhmät: Lastenkirjat
Tietokirjat
Kirjastoluokka: L85.22 Suomenkieliset kuvakirjat
Ikäsuositus: 6
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kysymykset, tieto, uskomukset, totuus, filosofia, historia, filosofit
Avainsanat: ajattelutaidot, filosofi, filosofia, tietoteoria
Kumpi oli ennen, ylämäki vai alamäki? Voiko olla ajattelematta mitään? Mikä tekee minusta minut? Mistä tietää että tietää?

Aatos-poika etsii kadonnutta Sofia-kissaansa historian lehdiltä nykyaikaan hypänneen naisfilosofi Aspasian opastuksella. Matka tiedon poluilla käy yhä huimemmaksi ja kysymykset yhä kutkuttavammiksi. Matkalaiset kohtaavat vaikuttavan kavalkadin menneitä ja nykyisiä ajattelijoita - mutta minne ihmeeseen se peijakkaan kissa livahti?

Upeasti kuvitetussa kirjassa lähestytään filosofiaa hauskasti sen historiasta lähtien. Kirjan kysymykset ovat ajankohtaisia, mutta kuitenkin samoja, joita ihmiset ovat aina pohtineet. Kirja lisää lapsen ajattelutaitoja, ymmärrystä ja uskoa tulevaisuuteen sekä osallisuutta maailman menosta. Ei ole pelottavaa, että mielessä on kysymyksiä. Kysymykset ovat tienviittoja uusille poluille. Sitä paitsi kyseleminen on hauskaa!

Marketta Pyysalo on kulttuurituottajan työssään monipuolinen lastenkulttuurin edistäjä. Hän on kääntänyt kymmeniä lastenkirjoja ja toiminut kirja-arvostelijana ja toimittajana.

Carlos da Cruz on tehnyt useita kuvakirjoja sekä oppikirjojen kuvituksia vuodesta 2001 lähtien. Hän on opiskellut grafiikkaa ja sarjakuvapiirtämistä Ranskassa. Da Cruz tekee kuvia myös ranskalaisiin lastenlehtiin ja on erityisen kiinnostunut historian kuvittamisesta.


Katso myös näitä tuotteta